Asigurari ROTR

  • asigurare ROTR, asigurari ROTR, raspunderea operatorului de transport rutier

Asigurare ROTR

Cere oferta

Asigurari ROTR

Asigurarea de Raspundere civila a Operatorilor de Transport Rutier (asigurare ROTR) vine in completarea asigurarilor destinate transportatorilor de marfa si are drept obiect despagubirea tertilor prejudiciati de asigurat.

Mai exact, aceasta polita este recomandata firmelor de transport care au nevoie sa suplimenteze capitalul social cu o polita de asigurare astfel incat sa dovedeasca capacitate financiara de 9000 euro pentru primul vehicul si 5000 de euro pentru fiecare din celelalte vehicule detinute.

Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 980/2011, transportatorii sunt obligati sa faca dovada acestei capacitati financiare in vederea obtinerii licentei de transport, urmarindu-se astfel garantarea marfurilor transportate.

Doar incheind o polita de asigurare ROTR veti putea face dovada financiara pentru a putea incepe activitatea si transferati responsabilitatea despagubirii tertilor in cazul nerespectarii, din diverse motive, a obligatiilor dumneavoastra contractuale sau executarea necorespunzatoare a acestora, daca si numai daca se constata ca debitul nu s-a stins la finalul procedurii de lichidare a capacitatii financiare proprii prin plati facute catre debitori.

De asemeanea, pentru situatii in care, in calitate de asigurat, acceptati sa efectuati cheltuieli suplimentare pentru a a onora un transport , pentru cazurile in care sunteti actionat in judecat de catre terti sau pentru alte tipuri de costuri cu exertiza judiciara, avocati , cu asigurarea ROTR sunteti acoperiti.

Pentru lamuriri suplimentare si estimarea ratei de asigurare ROTR, nu ezitati sa ne contactati.